AFRIKAAN IN NEDERLAND

SUNDJATA

Wat betekent het om Afrikaan te zijn in Nederland?

Tosangana en Sundjata organiseren op 110 februari 2018 de vierde van 5 seminars. Afrikanen in Nederland kunnen meedoen aan de seminars en bezoeken afleggen, zoals aan het International Criminal Court en andere voor Afrikanen belangrijke politieke organen. Er zullen blogs worden geschreven, radio-uitzendingen gemaakt, en er komen artikelen.

Het thema voor  zaterdag 10 februari 2018 zal zijn “DEMOCRATIE, OORLOG, RECHT.
Zie uitnodiging

Aanmelden kan via info@sundjata.nl of via Facebook.

 

Algemene informatie over de 5 seminars:

Sundjata heeft samen met de Congolese stichting Tosangana de opdracht verworven van het Ministerie van Sociale Zaken voor haar programma: “Afrikaan in Nederland, erkenning, rechtvaardigheid en ontwikkeling”. Dit programma staat in het kader van de VN motie 68/ 237, ter versterking van de positie van mensen met een Afrikaanse afkomst, die wonen in niet-Afrikaanse landen.    Zie ook  www.people-of-african-descent.nl

Je eigen identiteit als Afrikaan in Nederland komt aan de orde op de seminars en het is de bedoeling om je weerbaarheid tegen discriminatie te versterken. De thema’s die voor Afrikaanse Nederlanders dagelijks spelen zijn het uitgangspunt, en zullen zowel van een maatschappelijke als persoonlijke kant worden belicht.

THEMA DAGEN:
8 april 17:  Themadag 1:
Identiteit, cultuur, religie
Hier vind je een filmpje met een impressie van de eerste bijeenkomst op 8 april. En hier vind je een presentatie van een aantal betrokkenen in talkshow Black Tulip (24 min).

16 sep 17:  Themadag 2:
Racisme, discriminatie en afrofobie

13 jan 18:  Themadag 3:
Diaspora economie, ondernemerschap, remittances en belastingontduiking

10 feb 18:   Themadag 4:
Democratie, Oorlog, Recht

3 maart 18:  Themadag 5:
Afrikaan in Nederland

 

Reacties gesloten