actueel in 2015

Mini symposium Gerechtigheid, vrede en verzoening – december 2015

Platform Vrouwen & Duurzame Vrede, Stichting Mukomeze, Wolf Legal Publishers en Mama Lambert organiseerden een lezing over Gerechtigheid, vergeving en verzoening, bij de presentatie van het boek Voor wie niet in wonderen gelooft – in het licht van de wereldwijde “16 dagen activisme tegen ‘geweld tegen vrouwen’”, die jaarlijks wordt gehouden van 25 november tot 10 december –  op maandag 7 december 2015.

Facebook Foto Mama LambertTijdens deze middag – met presentaties, beelden, muziek, gelegenheid tot het stellen van vragen en ontmoetingen – werd het nieuwe boek Voor wie niet in wonderen gelooft van Mama Lambert gepresenteerd.

Aan het programma werd meegewerkt door Mama Lambert, Rianne Letschert, Ted Strop – von Meijenfeldt en Anne-Marie de Brouwer. Lieve Troch gaf een lezing Gerechtigheid, vergeving en verzoening & geweld tegen vrouwen vanuit een feministisch theologisch perspectief.

zie ook:

Nieuw Wij 9 deember 2015
VOOR WIE NIET IN WONDEREN GELOOFT

___________________________________________

Vijftien jaar 1325 in de DRC  – 4 november 2015

Locatie: Ministerie van Buitenlandse Zaken

Stichting Sundjata zorgde, in samenwerking met de partnerorganisatie CJR1325 uit Kinshasa, voor verspreiding van een Korte documentaire en discussie over de implementatie van VN Veiligheidsraad Resolutie 1325 over vrouwen, vrede en veiligheid in de DRC.
Irene Esambo (mensenrechten-advocate en directrice CJR1325 IN Kinshasa) sprak over de ontwikkelingen in DR Congo.

201511 JRC presentation La Haye 02

Verdere informatie


Femme au Fone – februari 2015

Afbeeldingsresultaat


Het Femme au Fone -project heeft een groot impact gehad binnen Zuid-Kivu: er kwamen 40-50 sms’jes per week binnen waarin vrouwen concrete gebeurtenissen over (on)veiligheid melden. Het tweede rapport over de inhoud van de sms’je: “Echo’s 2” is ondertussen afgerond.  Dit rapport en alle nieuwsbrieven zijn te zien zien op de website van Femme au Fone.

De wekelijkse radioprogramma’s werden breed bekend en riepen veel reacties op, en de Femme au Fone redactie verzorgde de Mediakant voor de actie “Rien sans les Femmes “, ter verbetering van de kieswet ten behoeve van de positie van vrouwen in de verkiezingen.

Op 19 februari 2015 waren Jolly Kamuntu, Marie Balagizi en Raissa Kasongo op bezoek in de Tolhuistuin. Zij vertelden over Femme au Fone, en lieten enkele video’s zien.
Op 20 februari sprak Raissa Kasongo op een jongerenbijeenkomst in de Rode Hoed over seksueel geweld op middelbare scholen in Zuid-Kivu.
Zaterdag 21 februari spraken Marie Louise Balagizi en Raissa Kasongo voor een Congolees-Nederlands publiek  over: ‘Solidariteit van vrouwen, over grenzen van etniciteit en landen heen’

Voor meer informatie over de laatste stand van  zaken: mail naar info-nl@femmeaufone.net

 

Reacties zijn gesloten.