actueel in 2017

Anne-Marie Zaat in Ethiopie

Met ingang van april 2017 is directievoerster van Sundjata, Anne-Marie Zaat, in Ethiopie, waar zij Edukans en DEC ondersteunt bij de fondsenwerving voor verbetering van het openbaar onderwijs in Ethiopie. Haar standplaats is Addis Abbaba. De intentie is om er 2 jaar te verblijven en haar kennis van fondsenwerving over te dragen aan de Ethiopische collega’s.

Anne-Marie schrijft haar eerste column over 1000 momentjes van moed.

Een eerste succes had zij in september: een contract met Unicef voor de verbetering van lager onderwijs in twee vluchtelingenkampen en de gemeenschappen naast de vluchtelingenkampen in de Noord-Oostelijke provincie Afar.

 __________________________

Afrikaan in Nederland – september 2017

De tweede bijeenkomst was op zaterdag 16 september

Racisme, Discriminatie en Afrofobie waren de onderwerpen van 16 september. Het was een bijeenkomst met veel ruimte voor inbreng vanuit het publiek.  Don Ceder en Kiza Magendane en Mo Hersi hielden korte inleidingen. Na iedere inleiding praatten we over een stelling door in subgroepen.
Ook was er weer een boekentafel met boeken van het Afrika Studie Centrum.

De eerste bijeenkomst op 8 april was een succes.

Hier kun je een eerste filmpje (3 min) zien met een impressie van de talkshow.

Een presentatie betrokkenen (24 min) vind je hier.


Wat betekent het om Afrikaan te zijn in Nederland?

Tosangana en Sundjata organiseren 5 seminars in 2017 /2018. Afrikanen in Nederland kunnen meedoen aan de seminars en bezoeken afleggen, zoals aan het International Criminal Court en andere voor Afrikanen belangrijke politieke organen.
Je eigen identiteit als Afrikaan in Nederland komt aan de orde op de seminars en het is de bedoeling om je weerbaarheid tegen discriminatie te versterken. De thema’s die voor Afrikaanse Nederlanders dagelijks spelen zijn het uitgangspunt, en zullen zowel van een maatschappelijke als persoonlijke kant worden belicht. Dit zijn de voorlopige thema’s:

– identiteit, cultuur en religie;
– democratie, oorlogen en recht;
– geld, status en economie;
– hoe kun je je te weer stellen tegen onrecht en racisme.
De bijeenkomsten worden vanaf 8 april in Den Haag gehouden verspreid over het jaar.
Details van de eerste bijeenkomst en aanmelding
Geïnteresseerden voor deelname of stages of samenwerkingen tbv het programma kunnen contact opnemen met info@sundjata.nl.

Het project Afrikaan in Nederland ging op 8 april van start in Den Haag.

 

 SUNDJATA


 


 

Reacties zijn gesloten.