Wie/wat is ‘Sundjata Keita’?

Sundjata Keita
Sundjata Keita was een van de grootste koningen van Afrika. Een koning die in de dertiende eeuw leiding gaf aan vele verschillende volkeren.

Al deze volkeren waren in staat om vreedzaam en in harmonie samen te leven. Omdat iedereen elkaar de vrijheid gaf om te leven volgens eigen tradities en religies.

Sundjata Keita was daarbij een groot voorbeeld. Hij werd gerespecteerd om zijn doorzettingsvermogen en zijn sterk gevoel voor rechtvaardigheid. En daardoor was hij een inspiratie voor iedereen in zijn koninkrijk.

Diezelfde inspiratie leeft nog steeds voort. In Afrika én in een stichting die is vernoemd naar Sundjata Keita.

Stichting Sundjata
In de geest van Sundjata gaat onze stichting op dezelfde daadkrachtige manier te werk. Met doorzettingsvermogen en rechtvaardigheid. Om zo een bijdrage te leveren aan positieve ontwikkelingen in West Afrika en het Grote Merengebied in Midden-Afrika.

Met de naam Sundjata tonen we respect aan de culturele, sociale en politieke erfenis van Afrika. Een erfenis die voortdurend in ontwikkeling is. En door de initiatieven uit Afrika te steunen, laten we zien dat de mensen in Afrika zelf die ontwikkeling in handen hebben.

 

Missie

Organisatie

Partner Organisaties en Project Financiers

Reacties zijn gesloten.

  • qrew